Miljø

Tydal og festivalområdet Stugguvollmoen er omkranset av storslått natur, ville fjell og rikholdige fiskevann. Vi ønsker å bevare det slik også i fremtiden. Derfor vil Tydalsfestivalen ha et ekstra fokus på miljø og bærekraft. Vi har alle et ansvar for å ta vare på miljøet og som en del av vårt ansvar har vi nå blitt sertifisert Miljøfyrtårn.

Gjennom sertifiseringen ønsker vi å jobbe konkret med bærekraft innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, mat, innkjøp og transport. Vi ønsker å forbedre våre miljøprestasjoner og bidra til en grønnere fremtid.

 

Avfall og kildesortering

Vi er nøye med å holde området rent og ryddig, vi sorterer alt av søppel og panter alle flasker og bokser. Vi bruker den nasjonale merkeordningen for kildesortering.

Vi skal resirkulere stadig mer av avfallet vårt. Da må det være enkelt og intuitivt for folk å vite hva som skal hvor. Merkeordningen legger opp til en harmonisert farge- og symbolbruk hvor ambisjonen er lik merking for kildesortering hjemme, på jobben, i det offentlige rom, på gjenvinningsstasjoner og på emballasje.

Mat

For oss er økologisk matproduksjon og kortreist mat en naturlig del av en bærekraftig fremtid. Derfor ønsker vi å fokusere på renere matvarer og bedre dyrevelferd. Vi ønsker så langt det er mulig å bruke kortreiste og sesongbaserte råvarer. I tillegg skal vi unngå produkter av engangsplast, minimere avfallsmengden og matsvinn.

Vi inviterer mataktører som deler våre verdier!


Gjenbruksglass

Tydalsfestivalen skal være et plastfritt arrangement og vi har derfor øl- og vinglass av hardplast som skal vaskes opp og brukes om igjen.

Hvordan fungerer det?

Når du kjøper din første drikkeenhet betaler du leie av glass for 20 kr. Dette er med på å dekke våre utgifter knyttet til gjenbruksglasset. Det er kun et engangsbeløp så lenge du tar vare på glasset ditt og sørger for at det kommer helt tilbake til oss. Dersom du mister eller ødelegger glasset, må du betale for et nytt neste gang du skal kjøpe drikke.

Dersom du har et tomt glass og skal ha ny drikke, kan du ta med glasset til baren og enkelt kjøpe ny drikke uten å betale noe ekstra. Hvis du ikke vil ha ny drikke med en gang og ikke ønsker å bære rundt på glasset kan du levere det inn og få en pollett i retur som er verdt 1 gjenbruksglass. Denne kan du bytte inn i et rent glass i baren senere eller neste dag.

Du kan beholde glasset så lenge du vil, men husk å returnere det til oss til slutt så det får leve videre! Dersom vi ikke får glasset tilbake reduseres miljøgevinsten. Glasset må være helt når det returneres til oss.

Hvorfor må jeg betale leie av glass?

For å kunne vaske og gjenbruke glassene så mange ganger som mulig, har vi gått for solid hardplastglass med lang levetid. Dette er mer kostbart enn de tynne engangsplassene – og i tillegg kommer kostnadene med vask av glassene, distribusjon og svinn. Vi går fra bruk og kast til bruk og vask - og bruk!

Kan jeg ta med glass hjemmefra?

Du kan dessverre ikke ta med eget glass hjemmefra. Av hygieniske årsaker skal øl kun tappes i rene glass.

 

Leie av frivilligtøy

Nytt av året er av vi leier t-skjorter som frivilligtøy. T-skjortene blir trykket med Tydalsfestivalens logo og dato på ryggen og fungerer som en turne-skjorte der turnelisten vokser for hver gang t-skjorten leies ut til et nytt arrangement. De frivillige på festivalen velger selv om de vil beholde t-skjorten eller returnere den slik at den kan brukes om igjen et annet sted. Dette vil utgjøre en betydelig miljøgevinst da t-skjortene kan brukes igjen og igjen.

Resultater og statistikk

Her kan man finne informasjon om Tydalsfestivalens arbeid på klima, miljø og arbeidsmiljø. Dokumentet viser blant annet resultater, gjennomførte tiltak og klimaregnskap.

Rapport 2022