Vilkår og retningslinjer for mataktører
Alle mattilbydere skal være ferdig rigget og klare til åpningstid og holdes åpne under hele festivalens åpningstider.
Mataktør må selv innhente alle tillatelser fra mattilsynet samt sørge for å overholde alle relevante helse-, sikkerhets- og matvarebestemmelser etter gjeldende krav.
Mataktør må sørge for å overholde aktuell lovgivning, herunder brann- og eksplosjonsvernsloven, arbeidsmiljøloven samt lover og forskrifter angående skatt, avgift, toll og brann. Utstiller plikter og selv å inneha tilstrekkelig kompetanse og kunnskap rundt sin egen drift. Virksomheter må være registrert med organisasjonsnummer.
Mataktører må ha egen betalingsløsning. Kasseapparat skal være i henhold til regelverk og eventuell bruk av vipps må være opp mot bedriftens vipps-nummer. Skatteattest og tolldeklarering av varer som skal selges eller gis ut kan bli etterspurt ved behov.
Omsetning skal dokumenteres daglig gjennom salgsrapporter som skal leveres uoppfordret til arrangøren før avreise på søndag. Sluttavregning og betaling av leie skal skje innen 7 dager etter endt arrangement.
Alle mataktører må bruke miljøvennlig og nedbrytende alternativer til serveringbestikk og tallerken/beger. Festivalen ønsker ikke plast.
Ved tilberedning av varm mat må det være slokkeutstyr tilgjengelig.
Det er kun tillatt å omsette varer eller tjenester som er godkjent for salg i Norge.
Mataktører plikter å samarbeide med festivalens sikkerhetspersonell.
Mataktører kan ikke benytte større område enn avtalt. Det er ikke tillatt med biler på området uten etter særlig avtale. Leverandører som må ha bil på administrativt området i tilknytning til området må melde inn behov om dette på forhånd.
Festivalen har ikke ansvar for skader som måtte oppstå ved uforsvarlig bruk av utstyr m.m. Leietaker må forsikre sine egne ansatte for ulykke, eller annet, som kunne skje under avvikling av arrangementet.
Mataktører må selv stille med det som trengs av nødvendig bemanning, varer og utstyr dersom ikke annet er avtalt.
Ved behov for strøm må mataktør sørge for skjøteledning / trommel godkjent til utendørsbruk uten jordfeil for tilkobling til strømskap.
Arrangøren kan i ettertid ikke bli holdt ansvarlig for tredjeparts sine skader eller lignende. Arrangøren besørger vakthold med streifvakter under hele festivalperioden, også om natten, men påtar seg ikke ansvar for varer og utstyr.
Mataktør har ansvar for sanitære forhold innenfor og rundt sin tildelte plass. Leverandøren tilstreber å minimere avfallsmengden og søppel på og rundt området skal sorteres og kastes i søppelcontainere som festivalen setter ut for dette formål. Plassen skal tilbakeleveres i den stand den ble utleid, fri for søppel, plakater og lignende senest mandag kl. 16.00. Ved manglende rydding kan arrangør ilegge straffegebyr.
Mataktør som ikke har betalt for sin standplass eller som på annen måte ikke opptrer i henhold til retningslinjene, kan bortvises. Utstiller som bortvises på grunn av brudd på retningslinjene vil ikke få refundert innbetalt markedsleie. Brudd på retningslinjene vil også få betydning for senere leie av markedsplass under matfestivalene.
Transport til egen salgsbod ved opp- og nedrigg er tillatt. ALLE biler uten spesiell tillatelse må forlate område innen festivalens start.
Ved avbestilling fra leverandørens side senere enn 30 dager før festivalstart, forbeholder arrangøren seg retten til å kreve et avbestillingsgebyr på 50% av den forventede leie basert på tidligere års omsetningstall. Ved avbestilling fra arrangørens side skal allerede innbetalt leie refunderes i sin helhet til leverandøren.
Leverandøren forplikter seg til å betale arrangøren 20% av total omsetning (eks. MVA) oppnådd fra salg under festivalen.
Informasjon fra Mattilsynet: