Tydal er en kommune i Sør-Trøndelag. Den grenser i nord til Meråker, i vest til Selbu og Holtålen og i sør mot Røros. I øst ligger Sverige. Geografisk tilhører Tydal Neadalen, en sidedal til Stjørdalen.

Festivalen arrangeres på Stugudal som ligger ved Stugusjøen. Til Stugudal er det ca. 1 1/2 timer med bil/buss fra Trondheim lufthavn, Værnes. Ca 2 timer kjøring fra Trondheim, og 1 t kjøring til både Funäsdalen i Sverige og Røros. (Røros har også flyplass).

Tydal har flere fritidshytter enn det er innbyggere i kommunen. De fleste innbyggerne bor i kommunesenteret Ås, mens de fleste hyttene ligger i Stugudal. Det er mange opplevelser og aktiviteter på et forholdsvis lite område i Stugudal. Mulighetene er spesielt gode innen fiske i vatn og vassdrag, isfiske, snøscooterkjøring, turgåing og besøk på historiske plasser. Det er også god anledning til idrettslige aktiviteter som skigåing, løping, ridning, sykling, kanopadling og mye annet. Stugusjøens fine strender innbyr til badeliv på solrike dager. Om vinteren finner du et nettverk av preparerte skispor, til sammen ca. 65 km oppkjørte skispor. Ikke langt fra Landhandelen, ligger Nesjøen som er Nord-Europas mest røyeinnholdige vann.

Samarbeidspartnere